שאל את הרב - כללי

אישה גרושה לאיזה בעל תחזור בתחיית המתים?

  • ח' אייר התשע"ה

שאלה

קראתי תשובת הרב שאלה חוזרת בתחיית המתים לבעלה הראשון אך אישה שהתגרשה ונשאה בשנית לאיזה בעל תחזור? וכן אנשים שהתגרשו כמה פעמים ובסוף נשארו לבד לאיזה מספר בני זוג יחזרו? לראשונים, לשניים? או שנשארו לבד? אני לא בטוחה שיש תשובה על כך אך אני מנסה.

תשובה

שלום רב,

אישה גרושה שנישאה בשנית, תהיה בתחיית המתים עם בעלה השני, אפילו אם לא היו לה ילדים מבעלה השני (יעויין בספר פסקי תשובה סימן קכד בהערה), וכן אם לא חזרה להינשא בשנית – לא תחזור להיות עם הגרוש שלה.

ואם התגרשה כמה פעמים, היא תהיה בתחיית המתים עם הבעל האחרון שחיה איתו, אולם אם היא התגרשה מכל הבעלים, היא לא תהיה עם אף אחד מהם, והיא תוכל להינשא מחדש בתחיית המתים.

בברכה,

הלל מאירס