שאל את הרב - כללי

פרוש חלום של בני בן ה 11

  • ז' אייר התשע"ה

שאלה

שאלת חלום ; אני בת 38 בני בן 11 חלם לפנות בוקר כי רואה אותי זקנה בחלום ושחתולות קופצות עליי הוא נורא מבוהל אשמח לפירוש החלום

תשובה

לכבוד השואלת,

סליחה על האיחור בתשובה.

הגמרא (ברכות נה,ב) אומרת: "אין מראין לו לאדם אלא מהרהורי לבו". לכן לגבי ילדך יתכן שיש לו הרהורי פחד, שהוא שמח שאת צעירה והוא דואג שמא יפסיד אותך, ולכן בא הענין בהרהוריו בצורה שבא – שאת מזדקנת והחתולים שבחוץ יכולים לקפוץ עליך ח"ו. .

ולכן יש לעודד אותו, ולהרגיע אותו שאין את עוזבת אותו, ושאם הקב"ה נתן לו אמא כזה, ברור שזה בכדי שהיא תגדל אותו ותשחק איתו, והוא אינו צריך לפחד שיפסיד אותך ח"ו.

לגבי ענין של פתרון חלומות, בעצם עניני החלום הם דברים טובים:

זקנה - לפי דברי הגמרא בקידושין - מראה על "זה שקנה חכמה".

לגבי ענין החיות שהזדמנו - אמרו חז"ל - "כל מיני חיות יפים לחלום".

ולגבי חתול בפרט מובא בקונטרס "החלומות ופתרונם" : "חתול- יזכה למלבושים נאים".

אם כן, יש להגיד לבן, שכל מה שהוא ראה זהו בעצם סימן טוב, ושאין לו לדאוג מן  החלום.

בברכה,

רב נחום