שאל את הרב - כללי

מכירת שירים ועוד

  • ז' אייר התשע"ה

שאלה

האם מותר לי לימכור ספר תורה, (שבעצם כל שימושו זה קודש) לאדם שאני יודע בוודאות שהוא ישרוף אותו או עושה בו דברים מגונים? ומאחר שכבר שנינו יודעים את התשובה שודאי שלא, ופו הבעיה אני ראיתי כאן באתר שאלה שנשאלה ע"י אדם מסויים האם מותר לו לימכור שיר לאדם חילוני שודאי לו שירקיד מעורב ויחטיא את הרבים וינגן בשבת? ואותו אדם נענה שכן שמותר לו, ואני בתור אדם שזה מאוד חורה לי ברצוני מאוד לדעת מאין לאותו רב דין זה וכי זה שונה מספר תורה, הרי בשני המקומות הכלי הוא למלאכת היתר אלא שהוא משתמש בו לאיסור ובכל זאת לא נתיר כזה דבר בשניהם? בירצוני לדעת באמת תשובה זו כי את כל חיי בתור יוצר מוזיקה ברמה מאוד טובה, כגון טראנסים וכ'ו וויתרתי על כל חיי רק בגלל ההלכה ורצון ה' ולכן רציתי מאוד לדעת תשובה זו שבאמת מבוססת על מאמרי חז"ל ולא סתם סברא!!!תודה מראש

תשובה

לכבוד השואל,

לכאורה אפילו אם נאמר שמותר הדבר ע"פ דין, מ"מ מכוער הדבר , ויש להמנע מלמכור ניגון למי שודאי שירקיד מעורב  וינגן בשבת. ואשריך שזכית לעמוד בנסיון במצבך, ישלם הקב"ה שכרך, ונזכה לצאת מן הגלות החשוך הזה במהרה.

בברכה,

רב נחום