תפילה וברכות

האם מותר לכל אדם לברך את ילדיו בנוסח ברכת כהנים?

  • ג' אייר התשע"ה

שאלה

אני אם חד הורית לבתי שאימצתי ב"ה ומאז אימוצה בכל יום שישי לאחר הדלקת נרות אני מברכת ישימך ה' כשרה... וכן ברצף ברכת כהנים כשידיי על ראשה! אבי העיר לי לאחרונה שאני לא כהן (אני בת כהן) ושאיני צריכה לברכה עם שם ה' מפורש-קשה לי לשנות הילדה כבר זוכרת בעל פה ואיני רוצה לשנות-יכולה להמשיך או איסור ואז באיזה שינוי לברכה ב"ה? תודה רבה!!!

תשובה

שלום רב,

מותר לך להמשיך במנהגך הטוב לברך את הילדה בנוסח "ברכת כהנים" עם שם ה' מפורש, כששתי ידייך מונחות על ראשה, ותבוא גם עלייך ברכה.

מקורות: יעויין שו"ת יחוה דעת חלק ה' (סימן יד) שהעלה להלכה, שהורים המברכים את בניהם ורבנים המברכים את תלמידיהם או לשאר בני אדם, רשאים לברך אותם בברכת כהנים, כשהם סומכים יד אחת של ימין על ראש המתברך, או בשתי ידיים זוכות כאחת.

בברכה רבה,

הלל מאירס