תפילה וברכות

האם מותר לדלג על "הרחמן" בברכת המזון

  • ב' אייר התשע"ה

שאלה

לכבוד הרב לפעמים אין לי זמן לברך ברכת המזון כדי שאני לא אאחר לשיעור או שאין לי חשק לאומר את כל "הרחמן" ואני מדלגת על כל בקשות הרחמן עד "הרחמן הוא ייזכנו לימות המשיח" האם זה בסדר לנהוג כך? האם לומר את בקשות הרחמן זה חובה?

תשובה

שלום וברכה

את אמירת הרחמן תיקנו לאחר כל ברכות המזון. מאחר וזכינו לקיים מצווה נשגבה כזו של ברכת המזון יש עת רצון גדולה בשמיים ולכן אנו יכולים להתפלל על כל מיני דברים ומבקשים את כל הבקשות. על כן חבל לוותר על זמן קדוש זה ולוותר על התפילות שמתקבלות בעת רצון זו.