שאל את הרב - כללי

מה עושים כשלא יכולים למחול בקריאת שמע?

  • ב' אייר התשע"ה

שאלה

שלום כבוד הרב, יש לי בעיה לגבי קריאת שמע על המיטה. כידוע לך, התפילה מתחילה ב"הריני מוחלת וסולחת". אני לא יודעת אם לקרוא קטע זה שכן אני לא חשה שאני מתכוונת למילים שאני קוראת. יש אנשים רבים שפגעו בי ואין אני צדיקה להיות מסוגלת לסלוח להם על העוול שגורמים עדיין לי וגרמו לי בעבר. כמו כן, מאז שהתחלתי לדלג על הקטע הזה בלבד התחלתי לחוות שוב סיוטים. מה עושים? תודה.

תשובה

שלום בורכה

תאמרי את הריני מוחלת וסולחת ותכווני בלביך שאת מוחלת לכולן חוץ מ...