האם מותר להתחתן עם בת כהן?

  • ב' אייר התשע"ה

שאלה

האם בת כהן יכולה להינשא לאדם שאינו כהן, ואם לא, האם יש אפשרות למצוא הקלה? ועד כמה זה חמור בימינו? תודה רבה לכם

תשובה

שלום רב,

צריך להיזהר מאוד במה שאמרו חז"ל (מסכת פסחים דף מט עמוד א) שעם הארץ לא ישא כהנת, והכוונה על עם הארץ שהוא חופשי ומחלל שבת ועבריין, שבאופן כזה יש סכנת חיים לשניהם, אבל בחור שהוא בן תורה וירא שמים, ולכל הפחות לומד בכל יום בקביעות שעה ויותר, מותר לו לישא כהנת, אף על פי שאינו בגדר תלמיד חכם. אולם אם הבחור אינו שומר תורה ומצוות, וכל שכן אם הוא מחלל שבת בפרהסיה, אף שהוא מבטיח לחזור בתשובה, אין לסמוך עליו, וצריך עד כמה שאפשר למנוע ממנו לישא בת כהן.

מקורות: ראה ילקוט יוסף שובע שמחות חלק א' (פרק א סעיפים כ-כא).

בברכה,

הלל מאירס