שאל את הרב - כללי

האם מותר לעבוד 3 שעות ולקבל על 9 שעות עבודה?

  • א' אייר התשע"ה

שאלה

כבוד הרב אימי מתחילה לעבוד דרך חברת סיעוד לקשישים עם אישה מבוגרת האשה זכאית ל9 שעות בשבוע, והקשישה אמרה לאימי שמספיק לה רק 3 שעות בשבוע והיא תחתום בטופס העבודה על 9 שעות האם אימי בבעיה של גזל מה עליה לעשות 2. אימי גרה קרוב לקשישה מרחק הליכה 5 דקות אך בתעודת הזהות של אימי מופיעה כתובת מגורים שמזכה אותה בהוצאות נסיעה כיון שאימי עברה דירה מה לעשות האם מותר להישאר עם הכתובת כדיי לקבל את הנסיעות

תשובה

לכבוד השואל,

חז"ל למדונו שיש להחשיב את חוקי המדינה שגר בה גם על פי דיני התורה, באומרם "דינא דמלכותא דינא". ולכן אין לקחת כסף לנסיעות אם אין שום צורך בנסיעות.

אמנם לגבי סכום השעות יש לעיין, כי יתכן שהאשה הקשישה אינה יודעת בעצמה כמה שעות שהיא תצטרך, כי היא מרגישה כעת שהיא אינה צריכה יותר מ3 שעות , אבל יתכן שבסוף היא כן תצטרך ל 9, ויתכן שלכן המומחים בזה פסקו לה 9  כי זה מה שהיא באמת צריכה.

ולכן ראוי שאמך תעיין במצב הקשישה האוביקטיבית, ובאם היא באמת צריכה 9 שעות, אין בזה גזל - ואע"פ שלאשה בעצמה  נדמה  שאינה צריכה יותר מ 3.

בברכה,

צוות הידברות