תפילה וברכות

נפלתי בחטא, אני יכול להתפלל?

  • ל' ניסן התשע"ה

שאלה

שלום כבוד הרב. קורים מצבים שאני נופל בשז״ל, וזה בסמוך לזמן תפילה. האם זה לא כמו צבוע שאני הולך אח״כ להתפלל? אחרי שעשיתי מעשה כל כך בזוי ובעצם חטאתי? וגם, מותר לי בכלל להתפלל אחרי זה?

תשובה

שלום וברכה

אין להימנע מתפילה בעקבות חטא כלשהוא. בוודאי יש להשתדל ככל האפשר שלא ליפול בשום חטא, אבל הנפילה אינה מונעת את האדם מלהמשיך ולעבוד את ה' בכל לב ובלכ נפש. אם נפלת בהוצאת זרע לבטלה יש לשטוף את המקום שלא ישאר עליך זרע כלל ובזה אתה ראוי להתפלל לבורא עולם ותבקש בתפילה שתזכה להיטהר ולהתנקות מכל חטא ועוון ולזכות להתגברות על היצר.

היצר מפתה את האדם לאחר החטא ומנסה לשכנעו שהוא כבר כעת לא ראוי לשום התעלות וכביכול שכבר מותר לו לעשות את כל מה שליבו חפץ אבל אין הדברים כן, האדם צריך לדעת שאף לאחר הכישלון הוא עדיין אהוב לפני המקום והקב"ה חפץ במצוותיו כל שאינו עושה להכעיס את בוראו וחלילה להקניט את הבורא. כאן מדובר בתאווה שמתגברת רח"ל, ואם החטא אכן חטא קשה אבל אין זה מונע מלנוסת שוב להידבק בבורא ולהתקדש ולהיטהר.