תפילה וברכות

האם אפשר לברך ברכת האילנות בל’ ניסן?

  • כ"ט ניסן התשע"ה

שאלה

שלום לרב,

האם ניתן ביום ראשון ל' בניסן (מחר..) לברך ברכת האילנות למי שלא בירכה? תודה

תשובה

שלום רב,

ל' בניסן הוא חלק מחודש ניסן, ולכן אפשר לברך בו ברכת האילנות לכתחילה ללא שום פקפוק.

מקורות: כן כתב בעל הפלא יועץ זצ"ל בספרו חסד לאלפים (סימן רכג אות כג). ובאמת, שגם מי שלא הזדמן לו לברך ברכת האילנות עד שעבר חודש ניסן, יכול לברך ברכת האילנות בחודש אייר, ובלבד שיהיו עדיין האילנות בפריחתם, ולא גדלו פירותיהם, יעויין משנה ברורה (סימן רכו סק"א), ושו"ת יחוה דעת חלק א' (סימן א).

בברכה,

הלל מאירס