שאל את הרב - כללי

מה אם השמיח לא יגיע ב 5 שנים הקרובות ?

  • כ"ז ניסן התשע"ה

שאלה

שלום רב אני רואה המון כתבות על כך שהמשיח יגיע (בניהם גם באתר זה) עד עשרה בטבת או עד סוף כהונת אובאמה כי הוא משיח השקר ועתיד להילחם בישראל ...ומה אם לא כך יהיה ? יפלו אלפי ישראל ויחלשו על הנבואה שכזבה או על פירוש שגוי יעזבו את התורה והלכותיה..הבעיה היא עם הנחרצות שבדברים ותאריכים מדוייקים. מאות רבנים הלכו שולל אחרי שבתאי צבי משיח השקר ולהבדיל רבי עקיבא ענק שבענקים חשב שבר כוכבא משיח הוא אדם אדם שכולו הלכה יודע רזי תורה וסיתרי אותיות ופירושן ראש ל 24000 תלמידים וממנויונקים תורה עד היום. הוא שגה בבחירה בבר כוכבא. כיצד אתם בטוחים בתאריך המדיוק של משיח אם כך ?

תשובה

שלום וברכה

אין אצלינו בשום מצב נבואה כלשהיא. יש הרבה השערות שאינן יותר מהשערות בעלמא. כל מי שמדבר אינו יודע. ר' עקיבא העריך ולא אמר שהבורא גילה לו שפלוני היה משיח.