חגים ומועדי השנה

האם מותר להתאמן בכלי נגינה בספירת העומר?

  • כ"ו ניסן התשע"ה

שאלה

בס"ד,

1. קשה לי מאוד לא לשמוע שירים... ולא משנה לי כ"כ איזה שירים אני מרגיש יותר עצוב לפעמים ויותר קשה בקיצור... הייתי רוצה לדעת אם מותר לי לשמוע יצירה קלאסית או שירים של פסוקים או כל דבר מה מותר ומה אסור...

2. גם האם מותר לנגן ומה מותר... אם אני מתאמן נגיד שעה ביום למרות שזה אימון זה אסור?

תודה רבה!!!!!

תשובה

שלום רב,

1. באופן שאתה מתאר תוכל להקל בשמיעת חזנות ומנגינות "קלאסיות" וכל שאר מוזיקה שאינה רועשת ותוססת, אולם מן הראוי שתעשה כן בצנעה כדי שלא לבוא לידי חשד (ראה הליכות שלמה על המועדים ניסן-אב פרק יא סעיף יד ודבר הלכה אות כה והערה 54, והלכות חג בחג על ספירת העומר עמודים סג-סד בהערה 39).

2. אם אתה כבר יודע לנגן היטב אין להתאמן בספירת העומר, ובלאו הכי מותר (ראה שו"ת ישא יוסף חלק ד' סימן קכא בשם הגרי"ש אלישיב זצ"ל. וע"ע חזון עובדיה ארבע תעניות עמודים קנו-קנח).

בברכה,

הלל מאירס