שאל את הרב - כללי

שאלה עבור הרב יגאל כהן

  • כ"ו ניסן התשע"ה

שאלה

אני עובדת בעבודה עם משכורת לא יציבה, לפעמים אני מרוויחה יותר והרבה פעמים מעט מאוד, לפי שעות העבודה שאינם תלויים בי. לאחרונה אנחנו נמצאים במצב כספי קשה מאוד, בגלל חובות בבנק עקב תשלום הוצאות 2 חתונות ב"ה. כעת קיבלתי הצעה לעבודה נוספת, שיכול לכאורה לפתור את בעיית תשלום החובות. הבעיה היא ששעות העבודה המדוברת הם בערב, 4 פעמים בשבוע, ומאוד קשה לי המחשבה שאהיה קשורה לעבודה כל כך הרבה משעות היום (העבודה שלי כרגע היא בין 8-4 אבל לא תמיד יש עבודה בכל השעות, בדרך כלל יש לי הפסקות במשך היום, אבל לפעמים זה כן רצוף). יש לי בנות מתבגרות בבית ובעלי גם צריך קצת יחס שהוא חוזר בערב הביתה, גם אני צריכה לנשום קצת. שמעתי את ההרצאות על ברכת המזון ופרשת המן ומאוד התרשמתי ובזמן האחרון משתדלת לקיים וגם קוראת את שער הבטחון של חובת הלבבות. השאלה שלי היא: האם נראה שהעבודה הזה בערב זהו בעצם יכול להיות הישועה שלי עם החובות (הרי ההצעה הגיעה בדיוק אחרי שאני משתדלת כחודש וחצי להתחזק בבטחון וגם אומרת ברכת המזון בכוונה), או שלהיפך, בגלל שנראה לי שיהיה לי מאוד קשה לעבוד כמעט כל ערב - זה בעצם השתדלות יתר? האם אני חייבת לקבל את העבודה או לדחות אותו ולצפות לישועה בדרך קלה יותר? אם אפשר להעביר את השאלה לרב יגאל כהן שהרי מדובר בנושא הקשור להרצאה שלו. תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

אני סבור שיש  לקבל את העבודה לתקופת ניסיון, ולנסות למצוא בכל דרך להקל עלייך ככל האפשר אם באמצעות העברת אחריות הבישול והניקיון לבנותייך וכדו' ולראות אם זה אפשרי והאם זה באמת גוזל ממך לגמרי את נפשך.

לאחר כשלושה חדשים תוכלי בעז"ה לדעת האם זה אכן מתאים לך או לא.