נשים

גרביים לנשים שהולכות עם חצאיות עד אחרי הברך

  • כ"ה ניסן התשע"ה

שאלה

שלום, אני דתייה לאומית בתהליכי התחזקות (ברצון להישאר כזאת אבל יותר חזקה). אני רואה שכל החרדיות לובשות גרביון ע"מ לכסות את השוק, אך שמעתי שהחפץ חיים התיר ואמר גם שבמקום שלא רגילים שאישה מכסה את השוק אז אפשר להקל. אני הולכת עם חצאיות שמכסות את הברך ובסביבה שלי לא רגילים לכסות את השוק אז האם אני יכולה להקל בכך? אני מרגישה שזה יהיה לי מאוד קשה ויגרום לי לצער רב אז רציתי לדעת אם יש באמת מקום להקל בכך (מה עוד שבאמת אני לא מבינה למה זה באמת יותר צנוע לשים גרביון שקוף שיכסה את השוק, זה לפעמים יותר יפה אפילו). תודה רבה!

תשובה

שלום וברכה

א, אין ספק שברכיון שקוף לא מעויל כלום.

ב. כל הפוסקים חלקו על דברי המשנה ברורה וביניהם מרן הגר"ע יוסף והגר"מ אליהו זצ"ל וזאת על פי דברי גדולי הפוסקים. על כן אם ממש קשה לך ללבוש גרביים מחמת הסבביה תלכי עם חצאיות ארוכות עד הקרסול וכך תהיי פטורה  מהגרביים.