שאל את הרב - כללי

בילבול גדול

  • כ"ד ניסן התשע"ה

שאלה

יש תקופות בהם אני מתרחקת ה' ומכוונת פחות בתפילה ומתפללת בלי חשק, רואה יותר סרטים ושומעת יותר שירים בלועזית. ואז מרגישה שה' מנסה לקרב אותי אליו. ואני כאילו שומעת מין קול בראש שאומר לי אם לא תתקרבי רוחנית אני אראה לך את הג'וקים הענקיים האלה (יש לי סיוט מג'וקים) ואני משיבה בראש תקרב אותי בדרכים שמחות. ואז הוא משמח אותי וכשזה לא עובד הוא מראה לי דברים לא טובים ונהיים דברים רעים. ואז אני מפסיקה קצת אם הסרטים מקבלת על עצמי קבלה ומוחקת את השירים בלועזית מהMP3 אבל אחרי תקופה חוזרת לאותו דבר. המקרה שלי: כל חופשת חול המועד צפיתי בסרטים אבל אמרתי הרבה פרקי תהילים ושמעתי שירים בלועזית. אבל לאחר כמה ימים הפסקתי עם השיר למעלות ולא הקשבתי לרמזים הרגילים מה' והרגשתי שאני מתרחקת מה'. אז ה' התחיל להזהיר אותי בהתחלה ראיתי המון חגבים מתים וזה לא הזיז יום אחרי המורה דיברה על הנושא של החיזוק הרוחני וזה לא הזיז לי וכמה ימים לפני עברתי בשביל עם המון מדרגות ועצים ועלו לי מחשבות אם לא תתקרבי אלי אני אשלח לפה אדם מסוכן. נחזור למקרה: אז יום אחרי החגבים חזרתי לבית מבית הספר באותו השביל וראיתי אדם מסוכן שהראה לי את חלק אינטימי בגופו באותו השביל שעלתה לי המחשבה הזו ואמר דברים מפחידים אז רצתי וברחתי לבית שלי מדרך אחרת. ועכשיו אני לא יודעת מה לעשות אולי אני אמורה להפסיק לראות סרטים לתמיד או להפסיק עם השירים לתמיד או שאני טועה וזה היה רק מקרה מוזר. וה' בכלל לא רומז לי דברים. סיפרתי לאימא שלי עלה מקרה עם האיש ואמרתי לה שניראה לי שזה בגלל ה' רוצה שאני אתקרב אליו רוחנית וראיתי חגבים מתים וזה לא עזר היא אמרה שתמיד צריך להתקרב רוחנית ומה שאני חושבת על הג'וקים זה סתם שטויות מה לעשות?

תשובה

שלום וברכה

לי נרא  שהקב"ה מזהיר אותך ומעורר אותך להפסיק עם השטוית שמרחיקות בעבודת ה' ובפרט הסרטים שמצווה וחובה להפסיק אותם לגמרי וזה הוא רצון ה'. גם השיירם צריך להקפדי מאוד שיהיו בעל תוכן חיובי ולא עם תוכן שלילי ובפרט כעת בימי הספירה שיש להימנע משמיעת שירים לגמרי.

ה' הטוב יתן לך בעז"ה סימנים טובים כאשר תחליטי להתקרב איליו ולהתחזק ולהישמר מאוד מכל דברי ההבל המסכונים מאוד לנפש.