שאל את הרב - כללי

מה ולמה פדיון נפש?

  • כ"ד ניסן התשע"ה

שאלה

שלום רב, תאור מקרה: פניתי לרב גדול ומוכר, ביקשתי ברכה לכך וכך. חזרה אלי מזכירתו, מסרה לי כמה עצות ושהרב אמר שאני צריכה לעשות פדיון נפש. תמורת הוראת קבע של סכום X לאחר משא ומתן הגענו לסכום קטן בהרבה. לא בציניות בכלל אני שואלת האם כך הם פני הדברים?

תשובה

שלום וברכה

תמיד במקרים מעין אלו תגידי תודה על העצה ואת הפדיון נפש תעשי אצל רב אחר. רבנים שניתן לעשות איתם מסחר על פדיון נפש אין להתייחס איליהם בדרך כלל אם כי יתכן שהוא רצה לעשות פדיון נפש מסוג אחד ובסוף הסכים לעשות פדיון נפש מסוג אחר. יש דברים כאלו ועל כן עדיף לעשות את הפדיון אצל רב אחר כך תוכלי לדעת את האמת.