תורה ומדע

שאלה חוזרת

  • י"ב ניסן התשע"ה

שאלה

הביינותי את התשובה שבורא עולם גורם לעולם להראות מבוגר יותר ושכחתם לציין שבמסכת ראש השנה נאמר שדברים נבראו בבגרותם .. אך שאלתי לגבי המתכשים שיש בירח אך יש כל כך הרבה מתכשים ב5775 שנה ? הרי אם נעשה חשבון מאז בריאת העולם היו כ2 מיליון ימים ובירח נפלו לערך מליון וחצי אסטרואידים לפי מה שהבנתי ... אז כל יום נפל בירח אסטרואיד ? ויש לציין שהאסטרואיד חדש מכסה ישן אז נפו הרבה יותר ..ולא רק בירח במאדים בנוגה כוכב חמה קרסקלסיטו גנימד וסטה ועוד מלא עצמים יש סימני פגיעות רבות מאוד .. אז כל מיליוני הפגיעות האלו קרו ב5775 שנה ? תודה רבה לכם וחג כשר ושמח

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

לגבי המכתשים בירח, ראה תשובה שכתבתי פה:

אם העולם נברא עתיק, אז מובן שהוא נברא כבר עם מכתשים ועמקים וכו', מבלי שיצטרך לעבור רעידות אדמה וכו'. כך איפוא גם הירח נברא בצורתו הוא, עם מכתשים, מבלי שיצטרך לעבור מיליוני שנים של פגיעות אסטרואידים. מכל מקום זו הדעה הפשוטה לפי פירוש זה.

קיימת גם אפשרות נוספת, שרבים אינם מעלים על דעתם, שהקב"ה בעצם האיץ את הזמן, והכניס מיליוני שנים של שינוי בתוך יום אחד של בריאה.

בברכה,
דניאל בלס