תפילה וברכות

המתנה

  • י"ב ניסן התשע"ה

שאלה

לכבוד רב מדוע לא עושים מנחה גדולה בחצות יום בדיוק מדוע יש הפרש מחצות יום של 30 דקות ורק אז מתאפשר לעשות עמידה של מנחה?

תשובה

שלום וברכה

מאחר ומעולם לא בקירבו את קרבן התמיד של בין הערביים לפני חצי שעה לאחר חצות הטעם לכך משום שעד חצי שעה לאחר חצות לא ניכרת נטיית השמש למערב גזרו חכמים שלא להקריב בחצי שעה זו מאחר וחששו לטעות שמא יקריבו לפני חצות ויחשבו שכבר עבר זמן חצות.