תפילה וברכות

נוסח ברכת שים שלום

  • ט' ניסן התשע"ה

שאלה

בס"ד שלום לרב, אבקש ביאור לברכת שים שלום בתפילת שמונה עשרה. מהו פשר השינוי בין בקשותינו הכוללות חן ואינן כוללות צדקה ותורה לבין הזכירנו בשבח הבורא שנתן לנו באור פניו (בסידור כוונת הלב מובא ביאור שהכוונה למעמד הר סיני) תורה, אהבה וצדקה ואילו חן אינו מוזכר. תודה מראש.

תשובה

לכבוד השואל,

כפי המוסבר בסידור הרב יעקב עמדין ז"ל , הנוסח מיוסד על פי כוונת הברכה בפנימיות.

שים שלום בהתחלתו, כולל חמישה מדריגות (טובה, ברכה, חן, חסד, רחמים) המרמזים לחמישה המדות אשר כלולים במידת השלום (על פי קבלה).

אח"כ הנוסח מרמז (על פי פנימיות) להשפעה יותר גבוהה ברוחניות של "אור פניך", אשר בו כלול  גם השפעה של תורת חיים וצדקה.

בברכה,

רב נחום