שבת

האם יש סגולות בנר של ההבדלה?

  • ט' ניסן התשע"ה

שאלה

האם נר ההבדלה מסוגל לשמירה? ואיזה עוד סגולות יש בנר ההבדלה? תודה רבה לכם

תשובה

שלום רב,

1. מובא בספר מנחת שבת (שיורי מנחה סימן צו סק"ה) בשם ספר זכירה, שיש עניין להריח את נר ההבדלה לאחר כיבויו, כי זה מסוגל להציל את האדם מרוחות רעות.

וע"ע בספר סגולות רבותינו (עמודים 173-174) שהביא מספר דרך צדיקים חלק ב' (פרק כט עמוד 213) בשם הגר"מ שרעבי זצ"ל, סגולה לחיזוק חוש הריח, לכבות נר הבדלה העשוי משעווה בשארית היין של ההבדלה במוצאי שבת, ולהריח בו.

2. בספר אלף כתב (אות תתלט) מביא בשם הקדמונים, שיש ענין להדליק שוב את נר ההבדלה לאחר כיבויו, ולחזור ולכבותו, כי זה סגולה בדוקה להינצל משריפה.

3. בספר פסקי תשובות (סימן רצו הערה 70) הביא מספר בית אהרן (ליקוטים), שיש סגולה לפרנסה על ידי שתולים את נר ההבדלה ליד משקוף פתח הדלת.

בברכה,

הלל מאירס