שאל את הרב - כללי

שאלה לגבי לימוד תורה

  • ז' ניסן התשע"ה

שאלה

שלום כבוד הרב יש לי שאלה לגבי לימוד תורה וזה קראתי בספר אורחות צדיקים בשער יראת שמים אם אני לא טועה שאדם שלומד תורה ואין לו יראת שמים זה כמו אדם שקונה דלת לגינה בעוד שאין לו גינה [משהוא בסגנון] אז באתי לשאול אם נגיד סתם לדוגמא יש שני אנשים שניהם שומרים שבת מניחים תפילין וכו דתיים אבל ההבדל נגיד אחד מהם יש לו אמונה כזאתי תמימה הוא לא חושב "מסחרי" כביכול אני יעשה מצוות וילמד תורה בשביל שכר בעולם הבא וכו,והוא לא לומד תורה מצד שני יש את השני שהוא חושב יותר "מסחרי" ולומד כל יום שעה אחת תורה אבל הוא קצת יותר כופה על עצמו דברים ואין לו כזאת אמונה הוא כביכול עושה דברים מכפייה עצמית או בשביל שכר והוא חושב מה הוא מפסיד כל הזמן שיהיה לו פחות שכר וכו ונגיד הוא עם "פחות" אמונה תמימה כזאתי אבל ביום הוא לומד שעה אחת וההבדל בין שניהם שהאחד "התמים" כביכול מניח תפילין שומר שבת וכו אבל לא לומד תורה והשני היותר כפייתי לומד שעה ביום ועושה קצת יותר דברים מהאחר איזה אחד משניהם במצב יותר טוב? כביכול לאדם "התמים" יש יראת שמיים ויותר שמח נגיד במקרה הזה ולשני יש יותר תורה אבל פחות יראת שמים ופחות שמח אשמח אם כבוד הרב יוכל לענות תודה רבה ושבת שלום:D

תשובה

שלום רב לאוהבי תורתך,

לפי התיאור שהבאת, אותו אדם התמים שיותר ירא שמים, נמצא במצב יותר טוב.

חג שמח,
בהצלהח רבה!