שאל את הרב - כללי

הוכחת אנשים

  • ז' ניסן התשע"ה

שאלה

שלום כבוד הרב שמעתי בהרבה מקומות שאם בן אדם יכול להוכיח אנשים אבל לא מכויח כאילו הוא עבר עוון אם אני לומד בביתספר חילוני האם זה נחשב עוון שאני לא מנסה לקרב אנשים? או לא מצליח?

תשובה

שלום וברכה

אי הצלחה בוודאי אין בה כל עוון.

גם ניסיון לקרב אנשים שלא זכו להתחנך על אדני התורה יש לעשות בחכמה ובדעת, כי לפעמים הנזק גדול יותר מהתועלת ועל כן רק כאשר נראה לך שאתה יודע מה לומר ומה לענות תוכל לנסות לשכנע את מי שלא זכה להכיר את התורה, שילמד ויבין בדברי תורתינו הקדושה ויכיר את בוראו.