שאל את הרב - כללי

משמעות השם דורון

  • ו' ניסן התשע"ה

שאלה

מה משמעות השם שלי אומר לפי הקבלה או הזהר הקדוש?נולדתי ב ו בתישרי תודה נ ב לגבי פרנסה בריאות ועוד

תשובה

לכבוד השואל,

שמך מופיע ברש"י על חומש בראשית - פרק לב פסוק ט - ופירושו "מתנה".

ענין מתנה ברוחניות מופיע בגמרא ביצה טז. לגבי ה"שבת".

אם כן, אפשר לומר על פי פנימיות, שיש לנשמתך קשר עם קדושת השבת, שהיא מתנת הקב"ה לישראל – אשר השבת היא השורש לכל השפעות הפנסה , הבריאות, וכו'..

ו' תשרי היא באמצע עשרת ימי תשובה, ה"בריח התיכון", אשר אותם הימים הם הכי שורשים לכל השנה.

בברכה,

רב נחום