תפילה וברכות

עניית אמן על קדיש בשידור חי

  • ד' ניסן התשע"ה

שאלה

בס"ד,

שלום כבוד הרב,

אני זוכרת שאם שומעים קדיש/קדושה בשידור חי עונים לקדיש/קדושה. אבל אני גם זוכרת ששמעתי בעבר שבגלל שבשידור החי זה מאחר בכמה שניות אז לא לענות. מה הדין? האם לענות לקדיש או קדושה בשידור חי למרות שיכול להיות שזה מתאחר?

תודה רבה

תשובה

שלום רב,

1. אכן אם מדובר בשידור חי, וזה מגיע אלייך 'תוך כדי דיבור' (דהיינו תוך כשנייה וחצי) אפשר לענות אמן, אולם אם זה לא מגיע אלייך תוך שיעור זמן זה אין לענות אמן - ראי https://www.hidabroot.org/question/90483

2. במקרה שיש ספק אם השידור מגיע אלייך תוך כדי דיבור, אין לענות אמן (יעויין שו"ת יביע אומר חלק א' חלק אורח חיים סימן כט אות יד, וחלק ט' חלק אורח חיים סימן קח אות קג).

בברכה,

הלל מאירס