שאל את הרב - כללי

האם מותר לקבוע את מין העובר על ידי טכנולוגיה?

  • ג' ניסן התשע"ה

שאלה

שלום רב כבוד הרב אחותי כרגע עושה טיפולי פוריות ויש לה שתי בנות גדולות, היא עושה טיפולים כי שנים רבות מנסה ולא מצליחה להביא עוד ילדים בדרך טבעית והיא מגדירה את הטיפולים כהשתדלות מצידה לקבל ילד נוסף. (ועל הבורא להשלים את המלאכה) השאלה היא האם מותר לה כחלק מההשתדלות לקבוע את מין העובר על ידי טכנולוגיה יקרה מאד. האם זו התערבות מיותרת בגזירת הבורא ולא רצויה או שזה גם בגדר השתדלות? בברכה דוראל

תשובה

שלום וברכה

על פי החוק במדינת ישראל היא לא יכולה לבחור את מין העובר אלא לאחר ארבעה ילדים מאותו מין.

אם הוא עושה טיפולי פוריות בין כה וכה מותר לה על פי ההלכה לבחור את המין כדי לזכות גם לבן.