שבת

האם מותר לרווקות להדליק נרות שבת בברכה?

  • ג' ניסן התשע"ה

שאלה

קראתי ספר של מצוות הנשים, ורשום שם שרווקות אשר גרות בבית אימן, לא מחויבות להדליק נרות שבת, וכן אסור להן לברך. מגיל קטן אני מדליקה ומברכת על הנרות, ורציתי לשאול האם עליי להפסיק לברך ולהדליק את הנרות בלי ברכה, או שמותר לי לברך? תודה רבה

תשובה

שלום רב,

מעיקר ההלכה אין כל חובה על הבנות הרווקות הסמוכות על שולחן הוריהן להדליק נרות שבת, ומכל מקום אם יש ברצונך להדליק נרות שבת, אסור לך לברך על הדלקת הנרות, אלא תשמעי את הברכה מפי אימך ותעני אמן, ואז תדליקי את הנרות בלא ברכה.

מקורות: שו"ת יחוה דעת חלק ב' (סימן לב), וחזון עובדיה שבת חלק א' (עמודים קצד-רב). וע"ע בספר פסקי תשובות (סימן רסג אות יא).

בברכה,

הלל מאירס