שאל את הרב - כללי

לזרז זוג להינשא

  • כ"ט אדר התשע"ה

שאלה

שלום רב, בתי בת 25 עברה לגור עם החבר לפני כ-5 חודשים (כמובן שהדבר נעשה נגד רצוננו והיה מלווה בהרבה מריבות אך כרגע זה לא העיניין) במשך הזמן הזה דיברנו איתם כבר כמה פעמים (היות ואנחנו יודעים שהם מעוניינים להינשא) והבהרנו שאנחנו לא מרוצים מהמצב וזה פוגע בנו קשות, הבת מבינה אותנו אך מתביישת לומר לו שיציע לה נישואים, זה נותן לה הרגשה כאילו היא מתחננת אליו ואילו הוא אומר שזה יקרה, רק שזה ייקח בערך חצי שנה (בלתי נסבל מבחינתנו) כעט יש לי מספר התלבטויות: 1. ברצוני לדבר איתם לבד,ללא בעלי, האם לדבר איתה או עם שניהם? 2. אני מרגישה שצריך לצרף במהלך השיחה איזה שהוא מעשה אמיתי שקרה ע"מ שהמסר יעבור יותר.. ורצוי שיהיה חיובי אולי בדרך יתקרבו קצת לרוחניות (יש לשניהם בסיס טוב רק שצריך לחמם להם את הלב), האם תוכל לעזור לי בכך? אציין שבעבר התיעצתי על זה שהם עברו לגור ביחד עם אחד מרבני הידברות והעיצה היתה לא לעמוד בדרכם ולא לנתק את הקשר איתם, למרות כל הקושי, אלא להפך לקבל אותם בחום בכל פעם שהם באים, כך עשינו. יישר כח ותודה על ההקשבה והרצון לעזור. תודה לאל שזיכה אותנו בשליחים כמוכם

תשובה

שלום וברכה

תשוחחי עם שניהם ותרבי בדיבור על עניין הטהרה יותר מעניין החתונה בגודל החשיבות של שמירת הטהרה ועד כמה הדבר קדוש מחד גיסא וחמור מאידך גיסא ובעז"ה תצליחי להשפיע עליהם לטובה.