שאל את הרב - כללי

הערות לבעל

  • כ"א אדר התשע"ה

שאלה

האם ראוי לאישה להעיר לבעלה שלא יסתכל על אחותה, חברתה וכדו'?

תשובה

שלום וברכה

אם כי בוודאי לא ראוי שגבר מסתכל על אחות האשה או על חיברה מ"מ צריך לדעת איך להעיר פעמים רבות ההפסד גדול על הריווח ועדיף לשתוק. אם הוא לא ממש מביט עליהם בהתבוננות בוודאי שעדיף לשתוק.

אם הוא הוא בחור חרדי ירא שמיים הרי שיש לדעת שלפעמים רבות בתקופה הראשונה לאחר החתונה הגבר קצת מתפרק משמירת העיניים כי כל ענייני הנשים שהיו זרים לו לפתע הוא מרגיש שזה מותר וזה לוקח מעט זמן להתאפס חזרה על הטהרה.