שו"ת ספירת העומר

האם מותר להיכנס לדירה חדשה בימי ספירת העומר?

  • כ' אדר התשע"ה

שאלה

שלום רב,

חברה שלי ובעלה קנו בית מאדם אחר והחלו בשיפוצים פנימיים מקיפים. חשוב לציין שחברתי חיה כעת עם ילדיה אצל הוריה ובעלה אצל הוריו. הם חוששים שלא יסיימו את השיפוצים עד פסח. רציתי לשאול האם מותר להם להמשיך ולשפץ את הבית בימי העומר והאם מותר להם להיכנס לבית בתקופת העומר ולעשות חנוכת בית יהודית?

תודה

תשובה

שלום רב,

מותר להם להמשיך בשיפוצים בימי ספירת העומר (שו"ת ציץ אליעזר חלק י"ח סימן מא אות ד), וכן מותר להם להיכנס לדירה החדשה ולעשות חנוכת הבית בימי ספירת העומר (שו"ת יחוה דעת חלק ג' סימן ל, וחזון עובדיה יום טוב עמודים רסט-ער).

בברכה,

הלל מאירס