חגים ומועדי השנה

חתונה בימי ספירת העומר

  • י"ט אדר התשע"ה

שאלה

שלום, אנחנו מתחתנים ב-20.5.2015. פתחנו תיק ברבנות ללא בעיה. היום מישהו אמר לנו שהתאריך הוא ה-46 לעומר. האם זה נכון? האם זה משפיע על החתונה?? תודה רבה!!

תשובה

שלום רב,

נכון שזה יוצא בתאריך 46 לעומר, אולם לפי מנהג הספרדים מותר להתחתן כבר מיום 34 לעומר, וגם לפי מנהג האשכנזים בארץ ישראל ניתן להתחתן החל מראש חודש סיון (וגם ביום ל"ג בעומר עצמו).

מקורות: לגבי מנהג הספרדים, יעויין שלחן ערוך אורח חיים (סימן תצג סעיף א), ושו"ת יביע אומר חלק ג' (חלק אורח חיים סימן כו). ולגבי מנהג האשכנזים, יעויין רמ"א שם, משנה ברורה (ס"ק טו), ואשרי האיש חלק ג' (עמוד תלד סעיף כט).

בברכת מזל טוב,

הלל מאירס