שמיטה

האם מותר לנכש עשבים בשנת השמיטה?

  • י"ח אדר התשע"ה

שאלה

כבוד הרב שלום!

רציתי לשאול, האם מותר לכבוד החג הקרב אלינו, לנכש עשבייה ולנקות את הגינה, למרות ששנת שמיטה?? תודה רבה!!!

תשובה

שלום רב,

בשנת השמיטה אין שום היתר מיוחד לעשות דברים לכבוד חג הפסח, אולם הדברים הבאים מותרים במשך כל שנת השמיטה:

1. מותר לנקות את העלים (וכל שאר סוגי הלכלוך) שנשרו בגינה בשנת השמיטה, היות שכל כוונתו לצורך ניקיון הגינה ולא לצורך זריעה (ראה ילקוט יוסףהלכות שביעית פרק ח סעיף ה).

2. מותר לנכש עשבי בר בשנת השמיטה כדי שלא יהיה מסתור לנחשים, וכן למנוע שרפות, או לשם נוי. אך אין לעוקרם עם שורשיהם, אלא חותכם מעל פני הקרקע. ואם חייב לעקור מהשורש, לא יעשה במעדר אלא ביד (שם פרק ה סעיף ג).

בברכה,

הלל מאירס