שאל את הרב - כללי

האם מוות קליני לוקח מהאדם את זכות הבחירה?

  • י"ז אדר התשע"ה

שאלה

איך יש אנשים שחוו מוות קליני ולא חזרו בתשובה, האם זה נוטל מהאדם את זכות הבחירה? למה כל כך קשה לי לקבל את זה (מוות קליני, סיאנס, ריגרסיה, אוטיסטים, צפנים בתורה, הוכחות למעמד הר סיני, דברים אלוקיים בתורה ובגמרה), יכול להיות שכל הדבר זה בגלל שאני מתכחש לאמת מכיוון שזה מחייב? והאם קיימת דרך כלשהי לטפל בבעית החופשיות ולא להיות מחוייב?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

תמיד יש לאדם בחירה חופשית. גם אדם שרואה את האמת, מסוגל לכפור בה. ראה לדוגמה:
הבחירה היא בין השכל לבין הרגש והרצון. יש אנשים שמתכחשים לאמת, כי הרצון שלהם לא תואם את המציאות.

כדי לברר את יושרך, עליך לשאול את עצמך שאלה פשוטה: אילו בכל היהדות היתה רק מצווה אחת לומר "שמע ישראל" לפני השינה, האם היית חוזר בתשובה?
אם התשובה היא חיובית, אז פירוש הדבר שאתה רוצה לשוב תשובה, ורק הרצון הוא שמגביל אותך להתקרב.

בבקשה חפש בגוגל את המילים "שיחה גורלית". זו חוברת חשובה שמתארת דו-שיח בין אתאיסט לבין אלוקים לאחר המוות, ובתוכה תמצא תשובות לשאלות רבות שיש לך באמונה.

גם אף אחד אינו מצפה ממך לחזור בתשובה ביום אחד. זהו תהליך איטי, שאם אתה עושה אותו נכון, אתה תרגיש טוב עם עצמך.
זכור שגם דרך בת אלף קילומטר מתחילה בצעד אחד קטן.

אתה יכול להתקשר לקו הטלפון למתחזקים של ארגון הידברות, ולשאול איך מתקרבים ליהדות: 03-6106061

אני באופן אישי התחזקתי בעזרת ארגון "לב לאחים". הטלפון הראשי של לב לאחים בכל נושא:  1800-550-300, תענה לך מזכירה, תאמר את המצב שלך ואיפה אתה גר, ותבקש פעיל באזור שלך. דבר איתו ותבקש ממנו הדרכה אישית. זה יעשה לך רק טוב. הם נמצאים בכל הארץ. הם יכולים לסדר לך בקלי קלות מישהו שידריך אותך אישית, ידבר איתך, יחזק אותך וכו'. אולי שיעורי תורה באזור? אולי הלכות שאתה רוצה ללמוד? אולי שידוך? הכל מתחיל איתם, והם בכלל לא לוחצים. הכל צריך לבוא ממך. אין לך בכלל ממה לפחד או להתבייש. תזכור - כל הרצון צריך לבוא ממך. אף אחד לא ירדוף אחריך.
תחליט עבור מה אתה חי, ומדוע אתה עתיד למות, ולפני מי אתה עתיד ליתן דין וחשבון - ולפי זה תנהל את החיים שלך בהווה. אני מציע לך לא להתעכב, ולהתקשר ללב לאחים עוד היום, לבקש רב באזור בו אתה גר, ולספר לו בדיוק את המצב שלך, ולשאול אותו איך אתה יכול להתחזק בשמירת היהדות.

ועוד עצה אחרונה לסיום - כל יום תצפה לפחות בהרצאה אחת בערוץ/אתר הידברות!
זה יחזק אותך ויתן לך שמחה בחיים. אני אומר לך את זה מנסיון של הרבה מאוד אנשים.
הרבה אומרים לי שהרב פנגר מאוד מעניין באתר הידברות. נסה לצפות כל יום בהרצאה של מרצה אחר.
כל יום תצפה בהרצאה אחת לפחות ואתה תראה איך אתה מגלה עולם שלם. זה באמת עושה טוב, ונותן הסתכלות חיובית יותר על החיים. נסה כל פעם משהו אחר באתר הידברות, עד שתמצא נושא או רב שבאמת מעניין אותך. יש על זוגיות, יש על חוכמת חז"ל ופרקי אבות, יש על הטבע והעולם, יש על רוחניות והנשמה שבאדם, יש על על טבעי, על מוות קליני, על קבלה, יש כמעט בכל נושא אפשרי. שעה ביום של שיעור תורה זה לא הרבה, אבל עושה הרבה מאוד לנשמה.

בברכה,
דניאל בלס