אמונה

יהודים התבוללו?

  • י"ג אדר התשע"ה

שאלה

שלום כבוד הרב. רציתי לשאול, איך יתכן שהיהודים שיצאו לגלות לפני למעלה מאלף שנים קיבלו את המראה החיצוני של האזור בו הם התשקעו? לדוגמה, ליהודי ממוצא מרוקאי יש עור כהה. אצל יהודים מרוסיה או גרמניה יותר שכיח שיער בלונדיני וכן הלאה. הרי אי אפשר לומר שהם נתערבבו עם שאר הגויים במקום בו הם חיו (או שכן?), ולא יתכן שכל כך הרבה גרים נתגיירו כדי להכניס כמות כזאת של חומר גנטי שונה לעם היהודי. האם זאת לא הוכחה לכך שלא יצאנו לגלות או שהיהודים התחתנו עם גויים שלא לפי ההלכה (התבוללות) ?. תודה.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

כל בני האדם בעולם הם יוצאי האדם הראשון, כך שכל השינויים שאתה רואה נוצרו בעקבות האקלימים השונים. מדובר בסך הכל בוריאציה גנטית, ולא באבולוציה.

במשך אלפי שנים האקלים אכן מאפשר שינויים כאלו, של צבע עור, שיער וכו'. מדובר בגנים בודדים, ואף בימינו ידוע על מקרים נדירים שבהם נולד בן לבן להורים שחורים, או בן שחור להורים לבנים. אמנם זה נדיר מאוד.

אפשרות נוספת היא שהיו מספר גויים שהתגיירו והצטרפו אל הקהילה היהודית, וכך הגנים שלהם שהיו מתאימים יותר לאקלים - התפשטו ברחבי האוכלוסיה היהודית.

התבוללות היא בלתי אפשרית, כי יהודים שהתבוללו לאורך הדורות שכחו את יהדותם, ואיבדו את זהותם היהודית. הסיבה היחידה שאתה ואני יודעים שאנו יהודים, הוא בגלל שכל אבותינו התחתנו אך ורק עם יהודים.

בברכה,
דניאל בלס