שבת

האם מותר לאישה לעשות מלאכה אחרי הדלקת נרות?

  • י"ב אדר התשע"ה

שאלה

שלום כבוד הרב,

ידוע לי שיש 20 דקות בין זמן הדלקת נרות שבת לבין השקיעה. רציתי לשאול אילו סוגי מלאכות מותר לעשות בדקות הללו?

שואלת למנהג בנות ספרד

תשובה

שלום רב,

לפי מנהג הספרדים, אין קבלת שבת תלויה בהדלקה כלל, ולכן מעיקר הדין מותר לאישה ספרדייה לעשות את כל סוגי המלאכות אחרי הדלקת הנרות, כל זמן שלא הייתה שקיעה.

ומכל מקום נכון שהאישה תתנה ותגלה דעתה שאין ברצונה לקבל שבת בהדלקת הנרות בערב שבת, ומספיק להתנות תנאי זה פעם אחת בשנה. ואם שכחה ולא התנתה, רשאית לעשות מלאכה הנחוצה אחר ההדלקה (ילקוט יוסף סימן רסג סעיף נב).

בברכה,

הלל מאירס