שאל את הרב - כללי

חלום על משה רבנו

  • ה' אדר התשע"ה

שאלה

כבוד הרב העניין המובא בשאלתי זו קצת מורכב וכולו מגיע מתוך חלום שחלמתי. בחלומי חלמתי שאני שואל את השאלה מדוע בחק הקדוש ברוך הוא לדבר ולהתגלות אל משה ולא למשל לאברהם אבינו ? ואז בחלום כביכול נתנו לי תשובה שאומרת כך: אם ניקח את השם משה ונהפוך אותו נגיע לשם השם. משמע ירד הקדוש ברוך הוא והתלבש בגופו של משה ובכך גם דיבר דרך משה אל פרעו ואל העם. וזה שנאמר כי פי ה' דיבר עליכם ואף הגדילו בתשובתם ואמרו לי שזו גם הסיבה שמקום קבורתו לא נודע מאחר והקדוש ברוך הוא לא בן תמותה כך גם משה רבנו. סליחה אם יש בדבריי כפירה לא זו הכוונה אלא שזה מה שנאמר לי בחלום. אני מכיר את העניין שמקום קבורתו לא נודע על מנת שלא יהווה מקום עליה לרגל אך מוזר לי שפתאום אני חולם על משה רבנו ואלא הדברים שעולים בחלומי.

תשובה

שלום וברכה

נכון שה' דיבר מתוך גרונו של משה רבינו - שכינה מדברת מתוך גרונו, אבל אין בכל שאר הדברים אמת.