תפילה וברכות

האם עדיף להתפלל ערבית לפני זמן חצות?

  • ה' אדר התשע"ה

שאלה

אמרו לי שעדיף להתפלל ערבית לפני זמן חצות האם זה חיוב או שעדיף ומדוע עדיף או חייבים דוקא לפני חצות???? (אם אפשר מקורות...) וכן אמרו לי שאפשר להגיד את פרשיות קריאת שמע לפני חצות ולהמשיך אחרי חצות... כמה זמן מותר להפסיק בתוך התפילה??? תודה רבה!!!

תשובה

שלום וברכה

מבואר במשנה הראשונה במסכת ברכות שחכמינו התקינו לקרוא את שמע עד חצות כדי להרחיק את האדם מעבירה שלא ישכח לגמרי את הקריאת שמע של לילה ועל כן יש לקרוא את שמע של ערבית לפני חצות.

תפילת ערבית נחלקו הפוסקים האם חובה להתפלל לפני חצות או שאפשר להתפלל אף לאחר חצות. מי שלא יכול להתפלל ערבית לפני חצות יקרא קריאת שמע ללא הברכות בתחילת הערב ויתפלל את כל תפילת ערבית עם הברכות כשיוכל.