נשים

כיסוי ראש חלקי, מספיק?

  • ה' אדר התשע"ה

שאלה

שלום כבוד הרב אני נשואה ומנסה להתחזק הייתי רוצה לקחת על עצמי כיסוי ראש השאלה שלי האם אפשר כיסוי ראש חלקי או שלפי הלכה חובה כיסוי ראש מלא? אודה על תשובתך ותודה לכם על הרבנים הנפלאים והשיעורים המחזקים

תשובה

שלום וברכה

חובה על פי ההלכה ללכת בכיסוי ראש המכסה את כל השיער לבד מרוחב שני אצבעות בתחילת השיער.

כאשר הולכים כך מקיימים את המצווה כראוי וזוכים לשמירה מאת ה'.

אם את מרגישה שאת לא יכולה לקבל על עצמך את המצווה מיד בשלימות, אין לומר או הכל או כלום אלא תקבלי על עצמך את המצווה ככל יכלתך ותכסי את ראשך כמה שאת יכוהל לזמן מה עד שתרגישי בעז"ה יכולת לכסות את ראשך לגמרי.

אבל דעי שהרבהיותר קל לקפוץ פעם אחת ולקבל על עצמך את המצווה מיד בשלימות ולא לקבל את המצוה פרקים פרקים שכל מעבר הוא קושי נוסף.