שאל את הרב - כללי

לימודים באוניברסיטה להמשיך?

  • ד' אדר התשע"ה

שאלה

שלום לרבני הידברות היקרים, אני בת 31 רווקה חוזרת בתשובה בשנתיים האחרונות ומתחזקת, יש בי רצון עז ללמוד תורה, לשמוע הרצאות ולדעת עוד ועוד ולהתחזק וגם לקרב רחוקים וגם כמובן להקים בית נאמן בישראל. אך אני עדיין לומדת לתואר ראשון באוניברסיטה. דבר שנמשך כבר המון שנים בגלל הנטייה שלי לדחות ולהתעצל ועוד סיבות שונות בחיים. אני מעוניינת לסיים את הלימודים בתקווה שאולי אעסוק בתחום בעתיד ( תחום החינוך), נותרה לי שנה אחת של לימודים פעם בשבוע בערב. נאמר השקעה של 10 שעות בשבוע. ואם ארצה לעסוק בתחום החינוך אצטרך ללמוד עוד שנה וחצי לתעודת הוראה ואולי השתלמויות נוספות. עם זאת אני לא בטוחה שאעסוק בתחום והסיבה העיקרית שאני מעוניינת לסיים את התואר היא כדי לדעת שסיימתי והצלחתי והשגתי את המטרה. אני לא רוצה להגיד בעתיד שלמדתי אבל לא סיימתי, מרגיש לי ככשלון. מצד שני אני יודעת שהתכלית העיקרית זו התקרבות לבורא עולם והקמת משפחה מה שמצריך זמן והשקעה (לימוד תורה ויציאה לשידוכים). אני לא יודעת מה לעשות? האם להמשיך את הלימודים שאינם לימודים תורניים, אבל כן אולי בעתיד אוכל לעשות חסד בחינוך תלמידים ולדעת שסיימתי, או לוותר ולנצל את הזמן ללימוד תורה, התחזקות בדת ומציאת שידוך? אני בהתלבטות גדולה מאוד כמו שניתן להבין מהמכתב, אינני יודעת מה לעשות, לוותר על התואר המפוקפק בלימודי אוניברסיטה ולהשקיע בלימוד האמת היחידה? או להמשיך להילחם ולסיים את הלימודים? אודה לעזרתכם

תשובה

לכבוד השואלת,

הייתי מייעץ לך להתעניין במדרשיה לבנות חוזרות בתשובה המתאימה לך, שיקבלו אותך בתנאי שתוכלי גם לצאת מן המסגרת ל10  שעות פלוס בשבוע (כולל מה שאת צריכה בפועל לנסיעות ולעבודת בית) כדי לסיים את התואר.

כך תוכלי גם לסיים את התואר, וגם ללמוד ולהתעלות בכל שאר הזמן.

בברכה,

רב נחום