שאל את הרב - כללי

מדוע מחולק הכתובים לא על פי סדר כרונולוגי

  • ד' אדר התשע"ה

שאלה

לרב שלום! ניסתי להבין את סדר הסידור של התנ"ך. הרי ידוע כי התנך מחולק ל-3 חלקים: תורה, נביאים וכתובים. שני החלקים הראשונים דהיינו, תורה ונביאים הינם על פי סדר כרונולוגי ואילו הכתובים הינם מבולבלים. היה נכון יותר בעיני כיתחילה נסיים עם הנביאים- שבסופם מגילת אסתר ואז יתחילו ספרי החכמה כדוגמת שר"הש, איוב (שהיה משל) ובסוף דברי הימים. אשמח לתשובה במהרה, מיכל.

תשובה

שלום וברכה

כעת השאלה ברורה.

הכתובים הם ספרים שנתחברו ברוח הקודש ולא בנבואה. הנבואה היא דרגה גבוהה יותר מרוח הקודש ולכן יש את החלוקה שבין הנביאים לכתובים.