נשים

שמירת נגיעה לפני החתונה,איך מקיימים את המצווה

  • ד' אדר התשע"ה

שאלה

שמי ארז בן 26 רקע דתי -מסורתי. כרגע נמצא בתחילתה של מערכת יחסים. בת זוגתי גם היא מבית מסורתי ורצינו איזה הכוונה בנושא שמירת נגיעה בנינו כרגע אנחנו לא שומרים נגיעה אבל מכבדים זה את זו. ורצינו להקפיד יותר . שאלנו והתייעצנו ואמרו לנו שהאסור לא חל על זוג שהוא רווק (מכיוון שאישה אסורה לכולם עד שהיא מתחתנת ומותרת לאחד ואז יש את העניין של הימים 7 או 14). כזוג שמתחיל את דרכו ורוצה להכין את צעדיו ברגל ימין לחיי הנישואים אשמח לקבל תשובה האם מותר לשמור נגיעה בתקופה של הנידה (7 ימים או 14 ימים) ע"מ שלאחר מכן יהיה לנו יותר קל ולא נקבל את זה בבום. בע"ה מאחל לנו שנגיע למצב שנשמור נגיעה זה מי זו באופן מלא. השאלה האם מותר להתחיל ממצב זה של שבוע או שובעיים?

תשובה

שלום וברכה

האיסור חל על כל אישה ואישה וחמור יותר על אישה רווקה לפני הנישואין שיש לה שני איסוירם גם איסור נידה וגם איסור על כל רווקה שאין לגעת בה לפני חתונה.

כל הפחתה של איסור הוא מעולה ביותר ואם הינך מרגיש שאינך יכול בשום אופן להימנע כליל מנגיעה תקפיד כמה שיותר זמן שהדבר אפשרי לך.