חברה והשקפה

תכלית החיות

  • ג' אדר התשע"ה

שאלה

שלום לכם. לשם מה השם יצר את החיות כגון אריה נמר קנגורו שאין בהן תועלת לאדם.כאשר עופות השמיים, השור והחמור, עזים כבשים הביאו תועלת לאדם. אז לשם מה נוצרו החיות ההן?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

בכל בעלי החיים יש תועלת לאדם, כי האדם למד מהם, וחוקר בהם, ומתוכם מכיר את נפלאות הבורא וחכמתו. בני אדם למדים מבעלי החיים על רעיונות טכנולוגים וביולוגים אותם הם מיישמים.

בעלי החיים נבראו ונועדו למען האדם, גם כדי שילמד משל ממעשיהם (כמו שנאמר בפרקי אבות: "יהודה בן תימא אומר, הוי עז כנמר, וקל כנשר, ורץ כצבי, וגבור כארי לעשות רצון אביך שבשמים"), וישתמש בהם לתכלית הבריאה, מתוך רחמים והבנה.
האריה מלמד אותנו בדרך משל על גבורה ועוז. הקנגורו מלמד אותנו על מהירות וגם דאגה לצאצאים, וכיוצא באלה. לכולם יש השפעה פסיכולוגית על הבנתנו את העולם, והתפעלות פנימית מכל רבבות היצורים המחוכמים שה' ברא. אם תקרא באינציקלופדיה על הקנגורו, אין ספק שתתפעל יותר מהבריאה שה' ברא לתפארת.

בברכה,
דניאל בלס