שאל את הרב - כללי

הסתרתי מבן זוגי שאבי לא יהודי

  • ג' אדר התשע"ה

שאלה

שלום רב, אני נמצאת בזוגיות מדהימה כשנה וקצת שמובילה להתמסדות. לפני מספר ימים החלטתי לספר לבן זוגי שאבא שלי לא יהודי (מוסלמי) לאחר התלבטויות רבות. עד כה לא סיפרתי כי לא חשבתי שיש צורך כי אני יהודיה לכל דבר ושומרת מסורת ומצוות. לאחר שסיפרתי הוא לקח את זה מאוד קשה ולא הפסיק לשאול איך עד עכשיו הסתרתי? ועד מתי בדיוק התכוונתי למשוך את זה? טוען שהעיניין הזה ממש לא מפריע לו אך מה שמפריע לו זה שהסתרתי ממנו דבר כזה ורימיתי אותו ועכשיו הוא חושב שיש עוד דברים שאני מסתירה ולא אומרת. הוא סיפר את זה גם להורים שלו ישר ומעבר לכך הלך לכמה רבנים להתייעצות. אני מרגישה שהרסתי את הקשר בכך שבחרתי להתעלם מהפרט הזה,אני נמצאת בצומת דרכים, מה לעשות? איך להתנהג? אנא עיזרו לי תודה

תשובה

שלום וברכה

היי בטוחה שה' ינהל אותך בדרך הטובה ואם הוא בן זוגך הוא יקבל אותך כמות שהיא.

נהגת נכון שלא אמרת מיד בפגישה הראשונה שיש לך אב מוסלמי, כך מייעצים במקרים אלו תמיד שלא לספר מיד בהתחלה שלא תהיה דחייה אוטומטית.