שאל את הרב - כללי

כל דבר הולך לי קשה בחיים

  • ב' אדר התשע"ה

שאלה

1.) שאני בת 42 ועדיין רווקה לצערי. 2.) ואני יתומה משני הורים שנהגו בעבר כלפיי באלימות פיזית ומילולית שנפטרו ממחלות סרטן ולב וגם כל בני משפחתי כולל אח ואחות ודודים ובני דודים מחרימים ומנדים אותי בחגים ובשבתות ולכן אין לי איפה לעשות חגים ושבתות. 3.) ושגם אני עובדת במקום עבודה שאני מרוויחה רק 14 שקל לשעה ועוד גם האנשים וגם המנהלים מתנהגים אלי ממש לא יפה בכלל ונמאס לי מכל החיים האלה! אנא עזור לי כבוד הרב בבקשה רבה ממך: עידית המיואשת!

תשובה

לכבוד השואלת,

שהקב"ה ירחם ויתן לך את האפשרות לצאת מן המצב הקשה הזו בקרוב.

עצה טובה כדי להתחיל לצאת ממצב כזו, היא לשנן את הכוחות המיוחדים שאת מכירה שיש לך מילדותיך - שהיית מקבל שבח מיוחד עליהם ושבהם את יותר מוכשרת באופן טבעי משאר אנשים.

והטעם לזה, כי יש לכל אחד ואחת שבעולם (-וגם לך!) דברים שהוא יותר מוכשר בהם באותו תחום  משאר אנשים.

ואז תחפשי אופנים האיך להוציא את הכוחות האלו באופן נאות שאנשים יוכלו ליהנות מהם. לאט לאט תתחילי להפעיל את כוחותיך המיחדות, ותראי שאת תוכלי להצליח בזה בעזרת השם.

ואז תמצאי בעצמך יותר  מוטובציה לפעול כאשר תראי שאנשים יעריכו את כשרונותיך, ומתוך כך תוכלי להתעלות למקום עבודה יותר מתאימה בשבילך.

בברכה לסייעתא דשמיא,

רב נחום