זוגיות

מה העניין של בירורים בשידוכים?

  • ל' שבט התשע"ה

שאלה

אני בחורה חרדית שכרגע בשידוכים. יש לי שאלה שמאד מציקה לי: מה הענין בכל הברורים שעורכים לפני הפגישות הרי אם אני יגש לשידוך והקב"ה יחליט שזה יהיה 'זה' אז השידוך לא ירד באמצע ואם הוא יחליט שזה לא יהיה 'זה' זה בלאו הכי ירד אז מה הענין בכל הברורים??

תשובה

שלום וברכה

שאל  יהודי את  הרה"ק מהר"א מבעלזא זי"ע, מה תועלת יש בחקירות על המשודך הרי ממ"נ אם ימצאו חבר וידיד הוא יאמר דברים חיוביים ואם ימצאו מי שאינו חבר הוא יאמר ההפך ומה התועלת בבירור? ענה לו מרן שאם הזיווג הוא הזיווג הנכון, ה' ימציא לו את מי שיאמר על המיועד דברים טובים ואם זה לא הזיווג הנכון, ה' ימציא לו את מי שיאמר דברים פחות חיוביים.