שאל את הרב - כללי

איזה פרקי תהלים אפשר לקרוא כדי להתגבר על חרדות?

  • כ"ב סיון התש"פ

שאלה

שלום, איזה פרקי תהלים אפשר לקרוא כדי להתגבר על חרדות ולשמירה על בית? תודה רבה

תשובה

שלום רב,

מומלץ לומר בכל יום בבוקר מזמור "יושב בסתר עליון" (תהלים פרק צא) שלוש פעמים, ולהתחיל מהפסוק "ויהי נועם" (שם סוף פרק צ), וכן לומר גם כן מזמור "שיר למעלות אשא עיני אל ההרים" (שם פרק קכא) שלוש פעמים, וקודם השינה לומר מזמורים אלו פעם אחת. גם בכל תפילות העמידה הן בשבת הן בחול לומר קודם אלוקי נצור מזמור "שיר למעלות אשא עיני אל ההרים" (שו"ת רב פעלים חלק ד' חלק סוד ישרים סימן יט).

לשמירה - טוב מאוד לומר ויהי נועם כולו ישר והפוך שבע פעמים, ויכפול הפסוק אורך ימים וכו' (סגולות ישראל מערכת ש' אות סה).

בשורות טובות,

הלל מאירס