אמונה

ישו הלך על המים?

  • כ"ח שבט התשע"ה

שאלה

האם זה באמת נכון ש"ישו" הנוצרי הלך על המים בכנרת עם השם המפורש? כי שמעתי מהרב מאיר אליהו שליט"א שזה סתם הבל הבלים ומי שאומר את זה הוא סתם מטעה הרבים ובכלל לא למד על זה. אשמח אם תיישב לי את דעתי בעניין, תודה.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

הסיפורים על ישו נוצרו יותר ממאה שנים לאחר מותו, ולא מפי האנשים שראו אותו. כך שאין לנו מידע היסטורי אודות האיש.

הגמרא מתארת את ישו מאות שנים לפני חורבן בית המקדש השני, ולכן יש שאומרים שהיה מדובר בישו אחר (כי השם "ישו" היה קיים בעבר בישראל).

 אם אכן הגמרא דיברה אותו ישו, אז הרי שאמרו חז"ל בפירוש שישו "כישף והסית והדיח". כלומר עסק בכישופים כדי להטעות את הרבים, כפי שעשו לדוגמה חרטומי מצרים, שיכלו גם הם להפוך מטה לנחש. עם זאת חשוב לציין שיש מפרשים אחרים, כמו הרמב"ם, שטענו שהכישופים היו רק מעשי קוסמות ואשליות אופטיות שבהם הטעו את ההמונים (כלומר שחרטומי מצרים רק עשו "טריק" שגרם למקל להיראות כאילו הופך לנחש), ולפי שיטתם גם ישו רק עסק בקוסמות והטעייה. חשוב לציין שעם ישראל מעולם לא האמין בישו, ולא התרשם ממעשיו. מי שהאמינו בישו בסופו של דבר היו הרומאים הגויים, שלפני כן האמינו בפסלים ואלילים.

נא ראה:
10 העובדות שיהודים משיחיים לא רוצים שתדע:
http://www.hidabroot.org/he/article/78994
נצרות לעומת יהדות - בקיצור:
http://www.hidabroot.org/he/article/94638

בברכה,
דניאל בלס