שאל את הרב - כללי

למה המילים "מחלה" ו"החלמה" הן אותן אותיות?

  • כ"ו שבט התשע"ה

שאלה

שלום כבוד הרב, שמתי לב שהמילים "מחלה" ו"החלמה" מורכבות מאותן אותיות. קראתי פעם שע"י מחילה לאנשים שפגעו בנו ניתן להגיע לריפוי הנפש והגוף אף במחלות קשות מאוד. גם המילה מחילה מורכבת מהאותיות מ.ח.ל. אשמח לדעת מה הרב חושב על כך. בברכה ובכבוד רב

תשובה

לכבוד השואלת,

נכונים דבריך.

מובא בספרי קודש שכל המילים בלשון קודש שיש להם אותם האותיות יש להם קשר אחד עם השני.

וכל החילוק הוא בספר צירופי האותיות.

ולכן אותם אותיות יכולים להיות צירוף למילה כמו "נגע"; ואם נעשה את הטוב בעיני השם נוכל להפוך את כל הנגעים ל"ענג".

לכן גם אם האדם יתרכז על הצירופים החיוביים וישפיע לחברו  "מחילה" ו"חמלה", יש לומר שמבטל בזה "מחלה".

בברכה,

רב נחום