שבת

האם מותר לתופף בשבת?

  • כ"ג שבט התשע"ה

שאלה

שלום כבוד הרב, מותר בשבת לתופף על השולחן בזמן ששרים? יש הבדל אם אני מתופף עם היד או עם מזלג וכו'? תודה רבה

תשובה

שלום רב,

אסור לתופף בשבת בין ביד ובין בכלי אם זה נעשה לפי קצב השירה.

מקורות: על פי המבואר בשלחן ערוך אורח חיים (סימן שלט סעיף ג) ובמשנה ברורה שם. וע"ע בשו"ת יביע אומר חלק ג' (חלק אורח חיים סימן כב). וכן הוא בספר שמירת שבת כהלכתה חלק א' (פרק כח סעיף מא) שאסור לדפוק על השולחן בקצב מסוים בשעת שירה, לא בכלי ולא ביד.

בברכה,

הלל מאירס