תפילה וברכות

האם מותר לאישה לאכול לפני תפילת מנחה?

  • כ"א שבט התשע"ה

שאלה

בס"ד שלום כבוד הרב, אני מתפללת בדרך כלל שחרית ולפעמים כשאני מאחרת למקום מסוים או קמה מאוחר אני מתפללת מנחה. ביום שאני מתפללת מנחה אין בעיה אחרי ברכות השחר וקריאת שמע (שאני עושה כשאני קמה) לאכול ולשתות? כי זה לפני התפילה אבל אני מתפללת באותו יום מנחה. תודה רבה

תשובה

שלום רב,

נכון שמי שלא התפלל שחרית אסור לו לאכול לפני שהוא מתפלל מנחה, אך לנשים מותר מעיקר הדין לאכול ולשתות גם לפני תפילת שחרית, ורק טוב שיאמרו לפני כן ברכות השחר, ופסוק ראשון של קריאת שמע וברוך שם וכו'. ולכן גם כאן, אישה שלא התפללה שחרית, אין לה איסור לאכול לפני מנחה, ורק טוב שתאמר לפני כן כנ"ל.

מקורות: כן העלה בשו"ת בצל החכמה חלק ג' (סימן ד) שמי שלא התפלל שחרית בין בשוגג בין במזיד, אסור לו לאכול כל עוד לא התפלל מנחה. ויעויין בספר אוצר דינים לאשה ולבת (עמוד קעה) ובספר פסקי תשובות (סימן קו אות א) שמעיקר הדין נשים מותרות באכילה גם לפני תפילת שחרית, ורק טוב שיאמרו כנ"ל.

בברכה,

הלל מאירס