שאל את הרב - כללי

האם המתים מבינים שמתו?

  • י"ט שבט התשע"ה

שאלה

שלום רב. אמי נפטרה לפני 5 שבועות והכאב שלי עמוק. זה היה מוות פתאומי. כעת מטרידה אותי השאלה - האם נשמת הנפטר מבינה שאין הוא בחיים? האם היא מצרה על מות הגוף?

תשובה

שלום וברכה

המתים רובם יודעים בוודאי שנפטרו והם מגיעים לעולם האמת לבית דין של מעלה שדן אותם על כל מעשיהם הטובים הם אם רעים ולפי זה הם מקבלים את המגיע להם בעולם האמת גן עדן או גיהנום או עונשים אחרים כל אחד לפי מעשיו בעולם הזה.